Tupakointi on monelle pelaajalle tuttu ja häiritsevä tapa, jolla on negatiivisia vaikutuksia terveyteen ja joka myös häiritsee pelaamista pakollisten taukojen takia. Samoin muut addiktiot on ovat sellaisia joista moni pelaaja haluaa päästä eroon. Henkinen keskittyminen monesti häiriintyy jos et pysty keskittymään täysillä siihen mitä teet. Tämän vuoksi olinkin hyvin kiinnostunut kun eräs tuttu, mutta nimettömänä haluava esport-pelaaja otti minuun yhteyttä ja kertoi miten onnistui parantamaan keskittymistään pääsemällä eroon haitallisista addiktioista. Alla minun tekemä pelaajan haastattelu

Herra x- pelaajan tarina, miten pääsin eroon tupakoinnista ja pikavipeistä.

Kysymys: Moikka! Mistä sinulle tuli mieleen ottaa meihin yhteyttä? 

Vastaus:Olen aina ollut hyvin taipuvainen eri addiktioihin, tämän vuoksi minusta varmaan tulikin hyvin menestynyt pelaaja. Mutta tällä oli myös isoja haittapuolia, olin taipuvainen myös muihin addiktioihin. Ennen pelaajauraani minulla oli taipumus polttaa lähes kaksi askia tupakkaa päivässä ja monesti perjantai-iltana lähdin baariin juomaan pään täyteen, tähän käytin pikalainoja, tapani oli etsiä lainaa netistä ja käyttää se jo ennen seuraavaa aamua. Tämä johti hyvin pahaan lainakierteeseen joka oli henkisesti hyvin rankkaa. Onnekseni myös pelaaminen oli sellainen stressin lievityskeino mihin pystyin turvautumaan, mutta takaraivossani kuitenkin stressasin myös addiktioiden aiheuttamista ongelmista. 

Kysymys: Ilmeisesti pääsit rahavaikeuksien yli kuitenkin jossain vaiheessa?

Vastaus: Kyllä, onnekseni työasiat olivat aina suhteellisen hyvässä kunnossa, lisäksi aloin saamaan kohtuullisen hyviä sivutuloja, joiden avulla onnistuin maksamaan velkojan, tämä oli suuri helpotus, kun rahavaikeudet alkoivat helpottaa, tupakointi vain lisääntyi, yhtäkkiä huomasin että tupakoinnille täytyi myös tehdä jotain ennen kuin se alkaisi vaikuttaa todella negatiivisesti myös terveyteeni

Rahahuolten selvittämisen jälkeen oli aika keksiä miten lopetan tupakoinnin

Kysymys: Kerro hieman lisää, missä vaiheessa huomasit että tupakointi on myös pakko pystyä lopettamaan?

Vastaus: Yhtenä aamuna heräsin todella kovaan vatsakipuun, olo oli todella huono. Ensiksi ajattelin että kyseessä on vain krapula, mutta kun tämä jatkui myös seuraavina aamuina, niin tiesin että kyse on jostain muusta. Aika pian tajusin syynä olevan kova tupakointi.

Kysymys: Elintapasi alkoivat kohentua ilmeisesti aika pian tämän jälkeen?

Vastaus: Tämä oli oikeastaan pakon sanelema, kävin jopa tapaamassa lääkäriä, joka  sanoi että jos en pian pysty lopettamaan tupakointi tulisi minulle suuria ongelmia terveyden kanssa. En pystynyt keskittymään edes pelaamiseen kunnolla kun jo edellisen röökin jälkeen odotin vain koska pääsen polttamaan seuraavan. Myös ruokavalioni oli hirveä, söin mitä sattuu joka pahensi entisestään vaivojani. Ruokavalion muuttaminen oli kuitenkin itselle suhteellisen helppo prosessi, tilasin valmiit terveelliset ateriat kotiin, tällä tavoin rutiinit muuttuvat pikkuhiljaa, tupakointi tosin oli vielä suuri ongelma.

Kysymys: Tupakoinnin lopettaminen ei ilmeisesti ollut kuitenkaan kovin helppoa

Vastaus: Ei missään nimessä, aloin ensimmäiseksi tuomaan nuuskaa Suomeen haaparannasta. Nuuska ei kuitenkaan ollu minun juttunu, en tykännyt sen mausta ja hampaani alkoivat värjäytyä keltaiseksi, oli pakko etsiä terveellisempi ratkaisu

Nikotiininuuska.fi sivuston nikotiinipusseista ratkaisu? 

Kysymys: Millä tavoin löysit tähän sitten ratkaisun?

Vastaus: Löysin netistä nikotiininuuska.fi – nikotiinipussit, etsin miedompia nuuskia eri valmistajilta ja huomasin että on olemassa myös täysin tupakaton vaihtoehto, nikotiinipussit. Myös hyvän maun lisäksi ne ovat muutenkin vähemmän haitallisia kuin perinteinen nuuska. Heti ensimmäiseltä istumalta tajusin että nämä ovat selkeästi minun juttuni! Olin aikaisemmin kokeillu K-kaupasta ostettavia Zonnic-pusseja, mutta ne tuntuivat jauhoisilta ja ohuilta, eivätkä ne lievittäneet nikotiinihimoa paljoakaan. Tämän vuoksi olin alussa myös hyvin epäilevä nikotiinipussien suhteen. Mutta kun pääsin kokeilemaan, tajusin että nämä ovat ihan eri juttu. Niiden avulla pystyin jatkamaan pelaamista ilman taukoa, tupakanhimo oli viimeinkin poissa!

Kysymys: Mutta eivät nikotiinipussit varmaan ole myöskään täysin vaarattomia?

Vastaus:Joo ei varmasti, seuraavaksi minulla onkin tarkoitus päästä myös niistä eroon, onneksi on tarjolla myös miedompia vaihtoehtoja, joten nikotiinin vähentäminen onnistuu helposti asteittain.

Kysymys: Kiitos  paljon tästä haastattelusta. Onko vielä muuta mitä haluaisit sanoa muille samoista ongelmista kärsiville

Vastaus: Kiitos vain! Jos kokeilette nikotiinipusseja niin ostakaa ne nikotiininuuska.fi kaltasilta luotettavilta sivustoilta, jotta saatte mitä tilaatte. Kerran erehdyin ostamaan jonkun pikku tehtaan pusseja niin sain hirveät vatsaoireet. Lainakierteessä oleville, tehkää selkeä suunnitelma miten saatte kevennettyä velkaanne asteittain, tämä on pitkä prosessi, ei kannata olettaa että kaikki asiat saa tehtyä hetkessä, se tuo vaan lisää stressiä.